Our own Associate and Senior Interior Designer Lucy Marczyk was interviewed by Space Furniture for their magazine more space, to talk about curiosity, design collaboration and diversity, and the creative gear shift required to work in a dynamic design studio. Read the full article online.

Thanks to Walter Knoll Germany for profiling our recent fitout of the Zagame Rolls-Royce Motor Cars Melbourne showroom, which featured a number of their iconic pieces, such as the FK and Fabricius chairs, Jaan Living sofas and Saddle chairs. Their leather finishes evoke a sensory experience synonymous with luxury car interiors, and helped us achieve a space that celebrates minimalist luxury.

See the Walter Knoll Germany profile and read more on the Zagame Rolls-Royce Motor Cars Melbourne showroom.

Explore the legacy and longevity of Nexus Designs Founder Janne Faulkner through Annemarie Kiely’s Vogue Living article on our Adelaide project Queenie.

“A famous photograph of a fine-feathered Australian institution inspired the palette and the attitude of this classic Adelaidian sandstone cottage…”

Read the full article here.

Photography: Sharyn Cairns

Thank you to Est Living for featuring our own Lucy Marczyk in their recent Designer Interview series! Read the full article to discover some of the influences behind Lucy’s approach to interior design, and her role within the team at Nexus Designs.

Projects featured in the article include the recently completed Zagame Automotive Group Headquarters and Rolls-Royce Cars Melbourne Atelier & Showroom, as well as M.V. Sorrento Ferry, Monolab, Robert Bruce Yacht and Bluff House.

We are delighted to announce that the Victorian Auditor General’s Office (VAGO) has been shortlisted in the 2018 Australian Interior Design Awards for Best Workplace Design.
This project presented an amazing opportunity to renew the culture and quality of the organisational workplace. As Interior Design consultants on this striking project, our rationale for creating a “homebase”, a space for unity and wellbeing, has been stunningly realised through the concise, dedicated and inspirational attention of our design team.

Thank you also to Artichoke magazine for featuring VAGO in their March 2018 issue.

The Auditor General’s clear vision of a workplace of transparency, respect and accountability inspired our design response for this collaboration with Baumgart Clark Architects.

 

“The purple colour family has a complex and fascinating history. It has baggage; from royalty and the suffragettes to the psychedelic, it has a powerful, patchouli-scented history. Ironically, a shrinking violet is probably not the personality of the Ultra Violet adopter, but it is a surprisingly liveable colour. In Australia, I love the gorgeous pre-Christmas imagery of jacaranda flowers against an intense blue sky, or a huge bunch of irises on a timber table – that familiarity is part of why purples and violets are actually easy to love.” – Sonia Simpfendorfer

Pantone have released their 2018 Colour of the Year, and we are pleased to see that one of our much-loved colours – Ultra-Violet – has been given the honour!

Our Creative Director Sonia Simpfendorfer was quick to be featured in the press – read about this complex and contemplative colour at the links below.

Interior Designers react in Houzz, and give tips on how to decorate with the colour, while Domain9Homes and Casa Vogue Brazil also tracked the announcement.

Projects featured:
TriBeCa Loft
Bluff House
Lily Pad
Oracle Sky Apartment

Thanks to Domain for featuring our Port Melbourne Apartment in their latest article on small kitchens!

“At just 2.8m x 2.7m, this Port Melbourne apartment lacked a proper pantry, under-bench oven and featured a wide fridge alcove that stole valuable space from the cooking zone. “It was your standard compact kitchen,” says Simpfendorfer, “operational but not maximised.”

The owners, serious entertainers, craved the functionality of a beautiful “house-size” kitchen. “They didn’t want to be stuck cooking in an alcove and unable to be a part of the action,” she says. Simpfendorfer had a lightbulb moment. “I decided to waste space to create it,” she says. “The kitchen had a recessed cooking zone, so we pulled the joinery forward creating a secret void behind the new joinery, then stretched it across the width of the apartment, carving out 300 millimetres deep storage across the wall.”

The extended space allowed the 5300-millimetre wide apartment to be used as “kitchen space”. “We built a massive island bench, liberating the cooktop from the back wall to the side, so the cook could interact with her guests.” Simpfendorfer says the appliances largely informed the design process. “Most are standardised sizes, but fridges are problematic,” she says. “Ditching a clunky fridge for a narrow one and some under-bench freezer drawers is a worthwhile investment. It’s a game changer.”” – Domain

See more of this project here.

Thank you to Est Living for featuring our True Blue Terrace as part of their ‘Spaces of Escape’ Issue #26. Click here to read the full article.

“What surprised us about this Victorian terrace renovation from Nexus Designs is how it manages to streamline without sacrificing personality. In fact, it’s got charm aplomb, from the intense family of blue hues that play out across the home to the playful patterns and statement design furnishings the pop up to add character throughout.” – Est Living

Many thanks to Inside Magazine and Est Living for the wonderful articles on the Robert Bruce – an 89.90ft luxury vessel we have recently had the pleasure of working on.

“The interior of the Robert Bruce is appropriate and classic, modern but not intimidating. The aesthetic is correct and feels as if it belongs, with not a blue stripe in sight. Marczyk’s interior design for this project is all that it should be with comfort and style at the nucleus of the endeavour. With a renewed life ahead, the Robert Bruce can now set sail with all the amenity of home and a grand interior that sets the speed.” Read the full Inside Magazine article here.

“Nexus Designs have tactfully mixed core existing elements such as the traditional piano high-gloss timber joinery, gold detailing and mother of pearl inlays with high tech solid surface bench tops and a timber-look high quality vinyl. New floor, wall and ceiling finishes in a neutral palette help lighten what was previously a dark and moody space, while outside on the Skydeck the white and beige tones continue to the upholstery and furnishings, consolidating the easy, timeless sensibility of the design.” Read the full Est Living article here.