Little Red Riding Hood

Family was key to all of our decisions for the extensive renovation of this 1930s house. Our client’s had already lived in the house for several years, and as their four children grew so too did the demands on their house. Functionality and practicality were of the utmost importance and our interior needed to facilitate a highly organised, streamlined lifestyle while still being warm and welcoming. Now each child has their own bag & blazer drop off zone within a light filled utility room, and their own bedroom with future appropriate desks and storage.

Part of our response to the brief for simplicity was to use vibrant colour on simple, sculptural joinery and so that the interior felt complete without layers of accessories and artworks. This house has been transformed from a dark, maze of rooms into an open, welcoming, light filled contemporary family home.

This project required extensive re-planning and reorganising of space in order to make daily life streamlined and to create greater opportunities for family interactions and fun.

Photography: Fraser Marsden

Awards

Dulux Colour Awards — Shortlisted 2014

Scope

  • Interior Design
  • Finishes & Fittings Selection
  • Space Planning
  • Custom Joinery
  • Furniture Selection
  • Bathroom Design
  • Light Fitting Selection
  • Interior Colour Palette
  • Kitchen Design
  • Builder/Trade Liason
  • Furniture Procurement
  • Interior Architecture
  • Accessories and Styling
  • Lighting & Electrical Layout
  • Artwork Placement
  • Artwork Selection
  • Contract Administration